Preskoči na vsebino | Preskoči na navigacijo

Osebna orodja

Navigation

Nahajate se tu: Domov / Lugos / O društvu / Pravilnik disciplinske komisije

Pravilnik disciplinske komisije

Avtor zopeadmin Zadnja sprememba 06.09.2007 19:05

Velja od 18. junija 2001

1. člen

Disciplinska komisija si dela ne išče sama, temveč rešuje le primere, ki jih pošljejo člani društva LUGOS. To pravico imajo tudi člani same komisije.

2. člen

Delo disciplinske komisije je omejeno na obseg, ki ga predvideva 31. člen statuta. Moderatorstvo Lugosovih dopisnih seznamov ne sodi med naloge komisije.

3. člen

Disciplinska komisija lahko opravlja svoje delo tako da se sestane ali preko korespondenčnih sej. Korespondenčne seje potekajo po istih pravilih kot korespondenčne seje upravnega odbora. Seje in postopke vodi predsednik disciplinske komisije.

4. člen

Disciplinska komisija poskuša spoštovati zasebnost vpletenih strani. Javna so le obvestila izrečenih ukrepih javnega opomina ali izključitve. Sicer so o postopku in sklepih disciplinske komisije obveščene le vpletene strani, ter nadzorni odbor, ki prejme ugotovitve in poročilo disciplinske komisije o obravnavanem primeru.

5. člen

Disciplinska komisija mora pričeti z obravnavo vložene pritožbe najkasneje štirinajst dni po njenem prejetju. Član, proti kateremu je bil sprožen postopek, dobi na voljo vsaj štirinajst dni, da predstavi svojo stran.

6. člen

Obravnava traja dokler člani disciplinske komisije ne presodijo, da so dobili dovolj informacij, da lahko izoblikujejo sklep. Ko se disciplinska komisija odloči, da bo o dani pritožbi odločala, zaključi obravnavo in o tem obvestiti vse vpletene strani.

7. člen

Vpletene strani imajo pravico dopolniti svoje izjave do sklepa disciplinske komisije, da je obravnava zaključena.

8. člen

V sami razpravi disciplinske komisije sodelujejo vsi njeni člani, odločajo pa le trije izvoljeni člani. Če kateri izmed njih ni prisoten, glasuje namestnik.

9. člen

Kadar je potrebno nadomestiti manjkajočega člana, se disciplinska komisija poskuša sporazumno dogovoriti, kdo ga bo nadomestil. Kadar to ni mogoče, ga določi predsednik disciplinske komisije oz. ob njegovi odsotnosti prvi prisotni redni član disciplinske komisije po abecednem vrstnem redu, ki v tem primeru tudi prevzame vodenje postopka.

Akcije dokumenta

Vabilo

Vabimo vas k sodelovanju pri ustvarjanju spletne strani društva Lugos.

Vsak prijavljen uporabnik lahko doda novico ali pa dogodek.

Prijavite se


Ali ste pozabili geslo?
Lugos drugje

Lugos je prisoten tudi drugje v medmrežju:.

« April 2024 »
April
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930