Preskoči na vsebino | Preskoči na navigacijo

Osebna orodja

Navigation

Nahajate se tu: Domov / Novice / IBM ponuja računalnike z odprto-kodno programsko opremo

IBM ponuja računalnike z odprto-kodno programsko opremo

Avtor Matej Repinc Zadnja sprememba 07.03.2008 03:14
IBM za države vzhodne Evrope ponuja računalnike, na katerih je naložen operacijski sistem Linux in druga prosta in odprto-kodna programska oprema.

IBM je v sodelovanju s partnerji v Avstriji in na Poljskem ponudil državam vzhodne Evrope računalnike brez programske opreme podjetja Microsoft. IBM s to potezo cilja predvsem na Ruska IT podjetja. Svojo ponudbo je IBM pripravil v navezi z avstrijskim podjetjem VDEL, ki trži Red-Hatove rešitve ter s Poljskim LX Polska.

Računalniki, imenovani Open Referent, bodo imeli naložen Red Hat Linux in bodo opremljeni še z IBM-ovim pisarniškim paketom Lotus Symphony, ki uporablja odprti datotečni format ODF, ki je tudi ISO standard.

Rusija je za odprto-kodne rešitve zanimiva, ker na tem območju nastaja veliko novih podjetij ali podjetij ki prvič vlagajo v računalniške sisteme, in jim nakup računalnika z odprto-kodno programsko opremo lahko precej razbremeni njihov proračun, in lahko porabijo privarčevani denar za boljši standard dela, višje plače itd.

Med tistimi, ki so zahtevali računalnike z odprto kodo so bili: rusko ministrstvo za obrambo, letalska družba Aeroflot in zasebna banka Alfa Bank.

Vir: IBM offers Microsoft-free PCs for eastern Europe

 

Navigacija
Vabilo

Vabimo vas k sodelovanju pri ustvarjanju spletne strani društva Lugos.

Vsak prijavljen uporabnik lahko doda novico ali pa dogodek.

Prijavite se


Ali ste pozabili geslo?
Lugos drugje

Lugos je prisoten tudi drugje v medmrežju:.

« Marec 2024 »
Marec
PoToSrČePeSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031