Preskoči na vsebino | Preskoči na navigacijo

Osebna orodja

Navigation

Nahajate se tu: Domov / Novice / Razprava "Izzivi v javnem interesu pri upravljanju in izvajanju elektronskih komunikacijskih storitev v Republiki Sloveniji"

Razprava "Izzivi v javnem interesu pri upravljanju in izvajanju elektronskih komunikacijskih storitev v Republiki Sloveniji"

Avtor Andrej Vernekar Zadnja sprememba 19.01.2015 15:25
Vsebinska mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) vas lepo vabi na razpravo »Izzivi v javnem interesu pri upravljanju in izvajanju elektronskih komunikacijskih storitev v Republiki Sloveniji« ki bo v torek, 20. januarja 2014, od 14.00 do 15.30. ure v sejni sobi Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), Povšetova ulica 37 v Ljubljani (4. nadstropje).

Namen razprave je predstaviti vprašanja v javnem interesu, ki so povezana z obstoječo ureditvijo Zakona o elektronskih komunikacijah https://zakonodaja.com/zakon/zekom-1 na področjih
delovanja, vloge in pristojnosti Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS, www.akos-rs.si) kot  neodvisnega regulativnega organa ter kakovosti univerzalne storitve v elektronskih komunikacijah (najmanjši nabor storitev določene kakovosti, ki je dostopen vsem končnim uporabnikom po dostopni ceni ne glede na njihovo geografsko lego).


Predstavitvi bo sledila razprava in izmenjava stališč o predlogih sprememb ZEKom-1, ki bodo prispevale k zmanjšanju oz. odpravi identificiranih vprašanj. Predlogi bodo v okviru javne razprave posredovani na Direktorat za informacijsko družbo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki pripravlja novelo zakona.
Predloge sprememb bosta predstavila dr. Dušan Caf (Svet za elektronske komunikacija Slovenije) in Boštjan Okorn (Zveza potrošnikov Slovenije). Razpravo bo povezoval mag. Simon Delakorda, Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (Inštitut za elektronsko participacijo).

Vabljeni predstavniki nevladnih organizacij (društev, zasebnih zavodov, ustanov ter vsebinskih mrež in regionalnih stičišč), ki ste neposredno ali posredno aktivni na področju informacijske družbe oz. vas zanima problematika javnega interesa na področju upravljanja elektronskih komunikacijskih storitev v Republiki Sloveniji.

Lepo prosimo za potrditev udeležbe na elektronski naslov mreza.nvo@informacijska-druzba.org
do ponedeljka, 19. januarja 2015.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo,

mag. Simon Delakorda (Inštitut za elektronsko participacijo)
Andrej Vernekar (Društvo uporabnikov Linuxa Slovenije - Kiberpipa)
Vid Tratnik (Kulturno izobraževalno društvo PiNA)
Zoran Mihajlović (Studio 12 - elektronski in TV medij)

     

Akcije dokumenta

Navigacija
Vabilo

Vabimo vas k sodelovanju pri ustvarjanju spletne strani društva Lugos.

Vsak prijavljen uporabnik lahko doda novico ali pa dogodek.

Prijavite se


Ali ste pozabili geslo?
Lugos drugje

Lugos je prisoten tudi drugje v medmrežju:.

« April 2024 »
April
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930