Preskoči na vsebino | Preskoči na navigacijo

Osebna orodja

Navigation

Nahajate se tu: Domov / Novice / Poletna šola na FRI - Razvoj aplikacij za platformo Android

Poletna šola na FRI - Razvoj aplikacij za platformo Android

Avtor Jure Repinc Zadnja sprememba 11.06.2010 00:23
Tudi letos Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani pripravlja brezplačne poletne šole za dijake in študente. Med njimi je tudi šola razvoja aplikacij za mobilno platformo Android, ki bo potekala od 5. do 7. julija 2010.

Udeleženci poletne šole se bodo spoznali z mobilno platformo Android, namenjeno razvoju aplikacij za mobilne telefone in prenosne naprave. Poleg tega, da se pojavlja zmerom več telefonov na podlagi omenjene platforme (pri nas so najbolj poznani HTC Magic, HTC Tatoo, HTC Hero, Samsung Galaxy, ...), gre tudi za odprtokoden izdelek, podprt s strani Google-a, ki je, za razliko od drugih podobnih tehnologij na tržišču, brez plačila na razpolago vsakomur, ki ga želi prikrojiti svojim potrebam ali pa zgolj razvijati svoje mobilne aplikacije. Odprtost platforme ima tudi velik komercialni potencial za razvijalce, saj je njihovo programje tako dostopno širokemu krogu uporabnikov, brez vezave na posameznega proizvajalca strojne opreme. Ta potencial zaenkrat še ni v celoti izkoriščen, vendar pa bo s prihodom novih t.i. Android telefonov poznavanje platforme pridobivalo na pomenu.

Udeleženci bodo v okviru poletne šole spoznali osnovne koncepte izdelave aplikacij za platformo Android ter razlike napram klasičnemu razvoju interaktivnih aplikacij za namizne računalnike. Naučili se bodo, kako lahko se na Androidu uporablja naprave, kot so kamera, GPS, pospeškomer, torej komponente vsakega modernega pametnega telefona. Poleg tega bodo udeleženci pod mentorstvom predavateljev izdelali preprost program (na primer igro) ter tako iz prve roke dobili izkušnje za nadaljnji samostojni razvoj mobilni aplikacij.

Organizatorji: Ciril Bohak, Jernej Južna, Luka Čehovin

Število udeležencev je omejeno na 20, zato pohitite. Rok za prijavo: 15. junij 2010.

PRIJAVNICA

Za sodelovanje pred samo poletno šolo, med in po njej bomo uporabljali fakultetno spletno učilnico. Vsi morebitni udeleženci, se lahko že sedaj prijavite in sodelujete v debatah, ali z idejami.

Akcije dokumenta

Navigacija
Vabilo

Vabimo vas k sodelovanju pri ustvarjanju spletne strani društva Lugos.

Vsak prijavljen uporabnik lahko doda novico ali pa dogodek.

Prijavite se


Ali ste pozabili geslo?
Lugos drugje

Lugos je prisoten tudi drugje v medmrežju:.

« Marec 2024 »
Marec
PoToSrČePeSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031